Artikler

Treffrapport Hovedtreff Rudskogen 2015

Årets siste hovedtreff er overstått, og hvilket treff det endte opp med å være!

Også denne gang begynte de første deltagerne og medlemmer fra styret å dukke opp torsdag ettermiddag og kveld. Camp ble satt opp og biler gjort klar. Allerede natt til fredag begynte plassen å fylle seg opp, noe som lovet bra for resten av helgen.

Fredag morgen våknet vi til strålende vær. Fra sekreteriatet åpnet og til godt utpå formiddagen var det kø med folk som ønsket å registrere seg for å kjøre på banen. Førermøte ble gjennomført og banekjøring var i gang. Til å begynne med ble heatene delt opp litt etter hva som sto kø, men dette ble raskt endret til fast å ha 20 min per heat, fordelt på banebil, Drifting/Sladding og Gatebil, en løsning som førerne virket fornøyd med.

Også denne gang var andre merker velkommen til å kjøre på banen. Å godta non-vag merker på banen er ikke noe som er nytt for klubben, dette er blitt praktisert i flere år for å fylle på banene som har god kapasitet.

Lørdagen startet med strålende vær, i løpet av natten hadde depotområdet virkelig fyllt seg opp med biler, telt og folk. Det var kø i sekreteriat også denne dagen når det åpnet, det var nå også mulig å registrere seg til utstilling.

Nytt for dette treffet var at utstilling var gratis for medlemmer og ble flyttet til lørdagen, dette som et forsøk på å se om flere ville delta da mange har lang reisevei og reiser tidlig hjem søndag.

Parkeringsvaktene fikk sitt og stri med da det kom langt flere biler til utstilling en vi hadde trodd, totalt 136 biler. Vi fikk såvidt funnet parkering til de siste bilene. Innkjøring til utstilling stengte kl. 13:00. Utstillingsområdet kokte av folk hele dagen og vi fikk gode tilbakemeldinger ifra deltagere, publikum og våre samarbeidspartnere som hadde stand rundt om på området.

Premier donert av partnere ble loddet bort i løpet av dagen til deltagere trukket tilfeldig ifra listen. To heldige vinnere fikk med seg Steg 1 chiptrim av OCT-tuning til en verdi av 15.000,- hjem. En ble trukket ut fra listen over førere på banen og en ifra listen med utstillere.

Søndagen var vi også heldig med været, men pga kirketid og lang reisevei var det mange som brukte formiddagen på å pakke og vende snuten hjemover. De som ønsket å kjøre på banen fikk masse kjøretid da banen var åpen frem til 17:00. Vi fikk noen få som registrerte seg for kjøring kun søndag. Totalt sett hadde vi 218 biler på banen i løpet av helga, 76 av disse var non-VAG. Dette er rekord i totalt antall biler på banen i klubbsammenheng, så dette er vi meget fornøyd med.

Klubben ønsker å rette en stor takk til våre samarbeidspartnere som bidro med vakthold, premier og stands på treffet, komplett liste finner du i egen artikkel her.

Til sist, men ikke minst, takk til alle som dukket opp og gjorde dette til et av de beste treffene i klubbens minne!

Vi ses på treff i 2016!

Mediatråd med bilder ifra treffet finner du på forumet her (kun for medlemmer).

Vi er på plass på Rudskogen

De første bilene er allerede på plass på Rudskogen. Denne helga skal VACN medlemmer få leke seg rundt hele banen.

Kommer du?


Les hele programmet på vårt forum her:

Fredag og lørdag med banekjøring er vel gjennomført. Folk utvikler egne tekniske kjøreferdigheter og har det morro på banen. Lørdag vadde vi ca 160 biler som kjørte og alt har forløpt bra. Banen var litt fuktig på formiddagen men tørket fint opp etterhvert. Grillene er fyrt opp og folk skryter og juger med hverandre utover kvelden.

Søndag er det banekjøring og utstilling, da kommer vel du også.

Rapport fra Sommertreff på Birkebeiner stadion

Vi valgte å ha vårt sommertreff denne gangen på birkebeinerstadioen på Lillehammer. Vi har i de senere år hatt dette treffet ved campingen på hunderfossen. Det kom ikke like mange i år som på hunderfossen sist gang. Det kan være at mange var bortreist på ferie eller at campingmuligheter ikke var like gode på birkebeinerstadioen. Vi hadde kapasitet til mange biler på den store asfaltplassen vi hadde leid. Det kom ca 30 biler + noen publikum. Alle glade og hyggelige!

Vi hadde lånt hovedstyrets henger for anledningen i tilfelle noen ville kjøpe effekter.

Vi solgte lodd til de som ville kjøpe og loddet ut diverse premier blandt annet bilpleie og gavekort fra gavmilde butikker og nettbutikker.

Følgende fikk premier på sine biler:

Top 5 VW: Rolf Mohn, Jetta Marius Vårli, Boble Pål Sandberg, Boble Mikael Øvstestuen, Golf 1 Hilde Olstad, Golf 3

Råtta: Inge Morten Gustafsholm, Golf 2

Topp 5 Audi: Torbjørn Roset, RS4 Stian Jørgensen, RS4 Steffen Moylund, 80 Vivan Aaskjær, A4 Rune Finberg, (UR)Quattro

Styrets valg: Torbjørn Roset, RS4

Premier ble gitt av:

OCT tuning
Koolart
Brakes Norge
Autobua
Scandic Shine
Swiss Wax
Riis Bilglass
Hurtigruta Bilglass
Gjøvik Bilpleie

Rapport ifra VACN-Standen på Gatebil 2014

Klubben valgte i år å ha stand på Gatebil på rudskogen i juli, noen av oss hadde tenkt å ta turen likevel så da hvorfor ikke representere klubben samtidig? 

Vi var på plass torsdag kveld og fikk på plass campingvogn, telt og standen vår. Morgenen etter var også de heldige vinnerne av vår utstillingskonkurranse på plass med bilene sine og Gatebil kunne begynne. 

Det var mye folk innom i løpet av helgen, alt ifra gamle medlemmer (med tresiffret medlemsnummer) til folk som meldte seg inn på treffet. Vi snakket bil med vag mennesker hele helga, det var sjelden det var stille på standen. Vi fikk også konvertert noen non vag mennesker, da de mente at VACN virka som en skikkelig bra klubb, så det er jo morsom tilbakemelding og få. 

Golf 1 Gtien vi hadde på standen vant 2 plass i Volkswagen klassen, så det var jo morro. 

Vi var heldige å ha en stand plass rett ovenfor lastebilen til filmen Børning, de hadde mange happenings som dro bra med folk, vi fikk også gleden av å hilse på flere av skuespillerne. 

En kamerat kjørte Bil Baldwin til og fra treffet, så litt tilfeldig endte han opp hos oss på vår stand, hvor han hadde tingene sine i bilen vår som sto på standen og spiste de fleste måltider med oss. Vi var også så heldige å ha Magnus Walker innom standen vår. For de som ikke kjenner til Bil eller Magnus så er de litt av noen legender borte i statene. 

Alt i alt var det en vellykket helg og vi som sto på standen fikk reklamert for klubben og delt ut litt goodies. Vi fikk masse gode tilbakemeldinger på stand og bilene vi stilte ut, de representerte klubben og viste mangfoldet i klubben på en god måte. 

Har du noen bilder eller tilbakemelding på noe som var bra eller dårlig ifra standen vår på gatebil? Send meg en mail på anders@vacn.no. 

 

 

Hovedstyret takker Jeanette og Anders for deres gode initiativ og gjennomføring av en super profilering av klubben. Denne artikkelen er også skrevet på oppfordring fra styret. Slik aktivitet setter vi stor pris på.

Vel overstått Vårtreff på Furnes

Mjøsa lokallag arrangerte også i år vårtreff på Furnes i samarbeid med Drive Adventures og Hurtigruta carglass i tradisjonens tro, Nytt for året er at Wurth også har slengt seg med, da de har fått seg nye lokaler på treff området. De var også med å sponse med premie til Styrets valg. Det begynte tidlig på dagen å strømme på med biler, de fleste kom faktisk før klokkeslettet for treffstart. Noe som viser til entusiasmen i klubben. Bilene strømte på utover dagen så plassen ble rimlig godt fylt opp, akkurat slik det skal være. Til slutt ble det telt opp 57 utstilte biler totalt, noe som er en økning fra i fjor og det setter selvfølgelig Mjøsa lokallag ekstra stor pris på.

Det var ustillt biler fra alle sjangere, fra boble til a8. På dette treffet ble det premiert i top 3 Audi og VW, samt styrets utvalgt og Drive Adventures stile med egen premie til sin utvalgte bil.

Top 3 Audi:
Audi RS2, Christoffer Johnsen
Audi A4, Ole Martin Svenskerud
Audi Coupè, Morten Bergene

Top 3 Volkswagen:
Volkswagen Golf, Inge Morten Gustafsholm
Volkswagen Golf, Magnar Bore
Volkswagen Boble, Tord Hermundstad

Styrets utvalgte:
Wolkswagen Boble, Joakim Løvhaug Hansen

Drive Adventure:
Audi RS4, Torbjørn Roset

Det ble også holdt loddsalgt under treffet. Med disse kunne man vinne fine premier vi har fått fra lokale aktører og nettbutikker. Vi takker for bidragene fra våre samarbeidspartnere som vist nedenfor.

Bilpleiekongen
Bilnerden.no
Møller Gjøvik
Mekonomen Gjøvik
Meca Gjøvik
Bilxtra Gjøvik
Battericentralen Gjøvik
Hurtigruta carglass Furnes
Drive Adventure Furnes
Tools Hamar
Eng Bil og deler Moelv
Billakkspesialisten

En ekstra stor takk til de lokale arrangørene Wurth, Drive Adventures og Hurtigruta carglass.
Spesielt takk til Hurtigruta som stilte med gratis mat og drikke til alle besøkende!

Vi håper at mange vil komme på vårt overnattingstreff på birkebeinerstadioen på Lillehammer den 25 til 26 Juli!

Vintertreff på Drevsjø

Her er noen bilder fra årets vintertreff på Drevsjø.
Et veldig vellykket treff på en fantastisk bane. Klubben vil gjerne tilbake hit.

Treffrapport Drevsjø 2015

Som i fjor valgte klubben å ha vintertreff på Drevsjø i Engerdal, vi valgte også i år å ha femundtunet som base. I år var femundtunet fullbooket og vi fikk høre at det også bodde mange i hytter i området rundt femundtunet. Dette lovet bra for oppmøte på isen.

De første funksjonærer og representanter ifra styret ankom hotellet torsdag kveld, styret var i år stasjonert på femundhytta inne på femundtunet. Her var det sekretariat og det ble også tatt teknisk for de som ønsket det.

I år valgte vi å kun ha sekretariat på femundhytta, grunnen for dette var at det ikke var noe telt eller varmestue ved isen. Og det gjorde det enklere for våre funksjonær som satt i sekretariatet å holde orden på lisenser, startlister og startnummer. Kortterminalen vår fungerte også her. Sekretariatet var åpent morgen, lunsj og kveld alle dager.

Banen var i år en god del mer teknisk en vi kjente den fra i fjor, det var mindre rette strekker og flere svinger, noen likte dette bedre, andre foretrakk den gamle. Vurrusjøen iceway gjorde en god jobb med å holde banen måkt og var tilgjengelig på banen alle tre dager.

Været var veldig vekslende gjennom hele helgen, fredagen startet med lett overskyet og endte i en pen solnedgang. Lørdagen startet i antydning til blå himmel, men endte i lett snøstorm takket være stormen Ole som kom inn over landet lørdag kveld og natt til søndag. Søndag var det lett snøvær og noe vind gjennom hele dagen.

Til tross for det vekslende været var det konstant med biler på banen. Grunnet en stor andel av biler på ispigg valgte vi dele kjøringen i to heat, biler med ispigg og biler med vanlige piggfrie eller piggdekk. I utgangspunktet ble det kjørt 15 min per heat, men dette ble regulert etter hvor mange som sto i kø. Dette fungerte utmerket og det ble masse kjøring på alle. I løpet av helga hadde vi totalt 63 biler på banen og ca 120 deltakere.

Klubben lånte to biler til bruk som tauebiler på isen, en Amarok lånt av Møller bil Romerike og en Transporter av Møller bil Jessheim. Disse fungerte utmerket og vi ønsker å rekke en stor takk til begge Møller avdelinger for lånet.

De som ikke interesserer seg for et isbanetreff med sin egen bil har ikke prøvd, her har alle det morsomt, uansett hvilke hjul bilen driver seg frem på og hvor mye hester man har.

Fikk du ikke vært med på treffet? Du kan lese mer om våre treff i år her. Det neste hovedtreffet er 5-7 juni, sett av tid i kalenderen allerede nå.

Du kan se flere bilder og film på forumet vårt (kun for medlemmer).

Takk til alle som kom og gjorde dette til et kjempe bra treff!

Rudskogen 2013 - vel blåst!

Klubben hadde i helgen et strålende treff på Rudskogen Motorsportsenter. Det var banekjøring i tre dager hvor medlemmene kunne ha det morro og utvikle sine egne tekniske kjøreferdigheter i trygge omgivelser. Treffet ble toppet på søndagen med utstilling av masse flotte entusiastbiler.

Vi hadde totalt 154 medlemmer som koste seg på banen i helga. Alle som kjørte måtte gjennom et liten opplæring i form av et utvidet førermøte. Instruktøren Atle Bødker har blant annet erfaring fra utdanning av utrykningspersonell i politiet og han fokuserte på rask og sikker kjøreteknikk. Medlemmer som ikke har luftet bilen sin på banen tidligere fikk med seg instruktøren på de første rundene.

Både førere og eventuelle passasjerer løste ekstra forsikring mot personskade. Klubben er meget godt fornøyd med innleide lysposter/flaggvakter og øvrig banemanskap fra Norwegian Race Crew. I bakhånd hadde vi også Sport Rescue som også denne gangen leverte god ambulanseberedskap. 

Fra førermøtet:

Søndagens utstilling ga medlemmene og øvrige besøkende anledning til å nyte synet av masse flotte entusiast-eide biler. På utstilingen kan man også slå av en hyggelig prat med bil-eieren. Denne gangen var det 54 biler som ble stilt ut.

Et eget dommerteam var satt opp for å vurdere bilene til premiering, og klubben gratulerer alle de premierte eierne for deres forarbeid med egne biler. En utstillingsbil skal være i god stand, ryddet, ren og helst litt spesiell. Det spesielle kan være at bilen er en sjelden utgave, at den har lite bruksslitasje for alderen, at den har visuelt flotte ombygginger, ekstra eller spesiell utrustning. Uansett om bilen oppnår premie eller ikke så er dette en flott anledning for klubben til å gi medlemmene en opplevelse av våre merkers mangfold.  

En rekke av medlemmene bor i telt eller campingvogn på stedet. Dermed har man kort vei til banen neste dag og man får ekstra god kontakt med likesinnede medlemmer på stedet. Hovedstyret vil spesielt oppfordre medlemmer som ikke har vært på treff tidligere om å ta overnattingen på stedet, da det setter en ekstra hyggelig ramme rundt treffet.

I anledning klubbens 20-års jubileum i år var det gratis grillmat for alle deltakere inne i kafeteltet, og dette fikk vi gode tilbakemeldinger på.

Det var topp stemning og bare blide fjes å treffe på tre dager til ende.  

Rudskogen 2014 - vel blåst

Nå har klubben gjennomført nok et vellykket treff på Rudskogen Raceway. Til tross for litt dårlig værmelding som resulterte i en del regn så satte vi likevel deltakerrekord på banekjøring og hadde en bedre og større utstilling enn på flere år! Selv om det alltid er ting å forbedre så er hovedstyret meget godt fornøyd med årets gjennomføring, noe som også understrekes ved at vi er "beste klubb" på Rudskogen i år i følge Rudskogen Crew.

Banekjøringen strakte seg over tre dager. Hele 170 betalende biler var ute på banen, noen med flere sjåfører. Og som mange merket var det lite kø og fremdeles god plass på banen. Etter at Rudskogen ble bygget om og ble nasjonal-anlegg har prisen på baneleie skutt i været og utgjør nærmere 200.000 kroner. For å utnytte kapasiteten og redusere underskuddet på arrangementet har vi derfor åpnet opp for ikke-medlemmer for å kjøre til en høyere pris. Vi tillater også at medlemmer kjører med andre merker, noe flere VAG-entusiaster benyttet seg av denne helga. På våre treff er folk meget godt fornøyde med at man får kjørt mye, noe som også gjaldt denne helga. Banemannskapet så an antall gatebiler og antall race-biler og tilpasset heatenes lengde etter dette. Det ble stort sett kjørt halvtimes heat på hver, men ble justert til 15 minuters på søndag. Tilbakemeldingene er at alle har fått kjøre så mye som bil og fører tålte. 

Som vanlig på våre treff hadde vi god sanitetsdekning. Vi leide inn Sport Rescue som stilte med ambulanse, en meget erfaren ambulansesjåfør og en anestesilege. Banekjøringen forløp som vanlig heldigvis uten alvorlige personskader. Banen er bygget med tanke på sikkerhet noe som viste seg nyttig da en av bilene fikk problemer med bremsene og braste rett inn i dekkstablene og autovernet. Redningsbil var raskt på pletten. Via en video som er lagt ut på mediatråden på forumet ser vi hvor imponerende raskt den er på plass og hvor raskt mannskapet jobber for å stå klare med slukke-utstyr i tilfelle brann. Bilen blir raskt berget og kjøringen på banen blir minimalt berørt. Heldigvis gikk det bra med både fører og passasjer. Selv om det gikk værre med bilen har trønderen allerede dagen etter treffet kjøpt seg delebil og skal rette opp vidunderet så den blir klar til neste treff. Dette er gledelig da det er en meget spesielt ombygd Audi som også er godkjent og den eies av en av de mest rutinerte førerne i klubben.

Utstillingstreffet var også over all forventing med tanke på værvarselet. Det var over 70 skinnende blanke biler som stod å strålte i all sin prakt søndags formiddag under godværet. Det var en flott blanding av biler i alle størrelser, prisklasser og aldre. Det var både "vanlige" og sjeldne utgaver. Noen helt standard og andre mer eller mindre modifiserte. Langt ute i utstillingen ble bilene vasket av et regnskyll som heldigvis ga seg til premieutdelingen. Denne gangen ble vinnerne på forhånd varslet om å gjøre seg klare ved bilene, og de kjørte frem en og en for premieutdeling. En slik seremoni ga mersmak og vil bli gjentatt ved senere anledning. Speakeren intervjuet den enkelte vinner som ble gratulert og fikk overrakt pokal av klubbens leder.

Klubbens styret vil veldig gjerne rette en stor takk til alle som var med å hjalp til med å utføre treffet, uten dere hadde vi aldri klart dette så bra som det gikk! Kluben hadde totalt 26 frivillige funksjonærer med sine oppgaver, ingen nevnt ingen glemt. Dertil kommer de innleide race-kontrollmannskapet og brann- og sanitetsberedskapen. I tillegg må vi nevne Stavanger lokallag der de fleste også som vanlig hjalp til med større og mindre oppgaver ad-hoc. Dermed får vi være litt overbærende med at de også stilte med kraftig musikkanlegg og egen DJ, som dessverre spilte musikk lengre enn tillatt på campen natt til lørdag.

Angrer du på at du ikke kom? Fortvil ikke, det kommer flere treff i VACN, følg med på forumet hvor det annonseres lokale treff. Neste hovedtreff er vintertreff i januar, deretter Våler og Rudskogen neste sommer.

Vi vil også takke alle som kom og koste seg på treffet, og på gjensyn på neste treff.

Bla i bildekarusellen for flere bilder, se også mediatråden for treffet på forumet; http://forum.vacn.no/showthread.php?268964-Mediatr%E5d-Rudskogen-2014