Rudskogen 2014 - vel blåst

Nå har klubben gjennomført nok et vellykket treff på Rudskogen Raceway. Til tross for litt dårlig værmelding som resulterte i en del regn så satte vi likevel deltakerrekord på banekjøring og hadde en bedre og større utstilling enn på flere år! Selv om det alltid er ting å forbedre så er hovedstyret meget godt fornøyd med årets gjennomføring, noe som også understrekes ved at vi er "beste klubb" på Rudskogen i år i følge Rudskogen Crew.

Banekjøringen strakte seg over tre dager. Hele 170 betalende biler var ute på banen, noen med flere sjåfører. Og som mange merket var det lite kø og fremdeles god plass på banen. Etter at Rudskogen ble bygget om og ble nasjonal-anlegg har prisen på baneleie skutt i været og utgjør nærmere 200.000 kroner. For å utnytte kapasiteten og redusere underskuddet på arrangementet har vi derfor åpnet opp for ikke-medlemmer for å kjøre til en høyere pris. Vi tillater også at medlemmer kjører med andre merker, noe flere VAG-entusiaster benyttet seg av denne helga. På våre treff er folk meget godt fornøyde med at man får kjørt mye, noe som også gjaldt denne helga. Banemannskapet så an antall gatebiler og antall race-biler og tilpasset heatenes lengde etter dette. Det ble stort sett kjørt halvtimes heat på hver, men ble justert til 15 minuters på søndag. Tilbakemeldingene er at alle har fått kjøre så mye som bil og fører tålte. 

Som vanlig på våre treff hadde vi god sanitetsdekning. Vi leide inn Sport Rescue som stilte med ambulanse, en meget erfaren ambulansesjåfør og en anestesilege. Banekjøringen forløp som vanlig heldigvis uten alvorlige personskader. Banen er bygget med tanke på sikkerhet noe som viste seg nyttig da en av bilene fikk problemer med bremsene og braste rett inn i dekkstablene og autovernet. Redningsbil var raskt på pletten. Via en video som er lagt ut på mediatråden på forumet ser vi hvor imponerende raskt den er på plass og hvor raskt mannskapet jobber for å stå klare med slukke-utstyr i tilfelle brann. Bilen blir raskt berget og kjøringen på banen blir minimalt berørt. Heldigvis gikk det bra med både fører og passasjer. Selv om det gikk værre med bilen har trønderen allerede dagen etter treffet kjøpt seg delebil og skal rette opp vidunderet så den blir klar til neste treff. Dette er gledelig da det er en meget spesielt ombygd Audi som også er godkjent og den eies av en av de mest rutinerte førerne i klubben.

Utstillingstreffet var også over all forventing med tanke på værvarselet. Det var over 70 skinnende blanke biler som stod å strålte i all sin prakt søndags formiddag under godværet. Det var en flott blanding av biler i alle størrelser, prisklasser og aldre. Det var både "vanlige" og sjeldne utgaver. Noen helt standard og andre mer eller mindre modifiserte. Langt ute i utstillingen ble bilene vasket av et regnskyll som heldigvis ga seg til premieutdelingen. Denne gangen ble vinnerne på forhånd varslet om å gjøre seg klare ved bilene, og de kjørte frem en og en for premieutdeling. En slik seremoni ga mersmak og vil bli gjentatt ved senere anledning. Speakeren intervjuet den enkelte vinner som ble gratulert og fikk overrakt pokal av klubbens leder.

Klubbens styret vil veldig gjerne rette en stor takk til alle som var med å hjalp til med å utføre treffet, uten dere hadde vi aldri klart dette så bra som det gikk! Kluben hadde totalt 26 frivillige funksjonærer med sine oppgaver, ingen nevnt ingen glemt. Dertil kommer de innleide race-kontrollmannskapet og brann- og sanitetsberedskapen. I tillegg må vi nevne Stavanger lokallag der de fleste også som vanlig hjalp til med større og mindre oppgaver ad-hoc. Dermed får vi være litt overbærende med at de også stilte med kraftig musikkanlegg og egen DJ, som dessverre spilte musikk lengre enn tillatt på campen natt til lørdag.

Angrer du på at du ikke kom? Fortvil ikke, det kommer flere treff i VACN, følg med på forumet hvor det annonseres lokale treff. Neste hovedtreff er vintertreff i januar, deretter Våler og Rudskogen neste sommer.

Vi vil også takke alle som kom og koste seg på treffet, og på gjensyn på neste treff.

Bla i bildekarusellen for flere bilder, se også mediatråden for treffet på forumet; http://forum.vacn.no/showthread.php?268964-Mediatr%E5d-Rudskogen-2014