VW-Audi Club Norwegen trackday Rudskogen 2012

Rapport fra Rudskogen

Årets siste banekjøring treff på Rudskogen i klubbens regi er med dette avsluttet. De ivrigste og langveisfarende kom dagen i forveien og overnattet på campingnplassen. Mange er tidlig på plass og gjør seg klare til en flott søndag i slutten av september. Utover dagen var det masse biler på banen.

Det viser seg gang på gang at det spiller ingen rolle om du har 100 eller 1000 hk. Det ser ut som at folk har det artig likevel. Og i tillegg så øker man sitt kjøretekniske ferdighetsnivå.

Været viste seg litt fra begge sider i dag og det trakk litt surt, men om sola skulle stikke i gjennom litt så du skulle få igjen litt av varmen så kom det plutselig en bil på fire hvinende på tverra i gjennom langsvingen så blårøyken stod. Da var det ikke så langt tilbake til gåsehuden igjen!

Noen tar turen for å se hvor mye utstyret tåler, noen for å sette gode rundetider og noen bare for å ha prøvd bilen på banen mens andre kommer for å se på og det sosiale. Uansett om man er tilskuer eller prøver egen bil ser alle ut til å trives godt på et slikt treff.

Det var vel ett og annet uhell i løpet av dagen også, så enkelte får litt etterarbeid med plater og lakk. Men alvorlige personskader har vi heldigvis vært forskånet fra takket være gode sikkerhetsmarginer på banen, proffesjonelt arrangørkorps, krav til sikkerhetsutstyr og gode foberedelser for sjåførene gjennom obligatorisk førerkurs. Dersom det skulle oppstå skader på personell har klubben et proffesjonelt sanitetsopplegg med topp sanitetsberedskap.

Selv om poenget med VACN er å samles om vår interesse for VW, Audi og etterhvert andre beslektede biler fra samme konsern har Hovedstyret i VACN åpnet for at medlemmer også kan kjøre andre merker på banen dersom det er kapasitet. Nye Rudskogen har meget god plass på banen så her var det ikke noe problem å få til dette, og vi fikk dermed også se enkelte andre merker på banen.

Sjekk ut alle bildene i karusellen øverst i artikkelen, god fornøyelse.

Se også vår mediatråd på forumet.

Nå er det bare å telle ned til neste gang. Vi sees på neste treff.