Foto: Volkswagen

Volkswagen setter standard for bærekraftig bilproduksjon

Volkswagen åpner sin hittil største solcellepark ved fabrikken i Chattanooga i delstaten Tennessee i USA. Solcelleparken er en del av Volkswagens Think Blue strategi som også omfatter bilproduksjon . Den miljøvennlige energien skal brukes til produksjon av Volkswagen Passat for det nordamerikanske markedet.

I tillegg til å lage biler, med lave utslipp, har Volkswagen også et sterkt engasjement rettet mot miljøvennlige løsninger i produksjonen. Solcelleparken inngår i programmet "Think Blue Factory". Konsernet har blant annet som mål at stadig mer av elektrisiteten som brukes i bilproduksjonen skal komme fra fornybare kilder.Med den nye solcelleparken ønsker Volkswagen å sette en ny standard for bærekraftig produksjon. Solcelleparken i Chattanooga leverer inntil 9,5 megawatt, og er det største solcelleanlegget i USA knyttet til bilproduksjon.

Solcelleparken består av 33.600 solcellemoduler som dekker et område på 130 mål, og som på årsbasis vil levere 13.100 megawatt timer. Det tilsvarer energiforbruket til 600 norske husholdninger. Ved full kapasitetsutnyttelse på fabrikken vil solcelleparken stå for 12,5 prosent av energiforbruket. I perioder når fabrikken ikke er i produksjon vil alt elektrisitetsbehov bli dekket av solcelleparken. Volkswagen-fabrikken i Chattanooga har over 3000 ansatte og produserer Passat for det nordamerikanske markedet.

Kilde: Møller Pressesenter