God test for Møller Bil Motorsport

Møller Bil Motorsport gjennomførte fredag sin første test med sin helt nye Audi TT på Nürburgring Nordschleife i Tyskland.

- Vi kjørte over 500 kilometer uten et eneste problem. Bilen fungerte knirkefritt, vi sjåfører var utrolig jevne, mekanikerne fra Møller Bil gjorde en kjempejobb og vår nye tekniske samarbeidspartner i Tyskland imponerte. Det kunne rett og slett ikke bli bedre, sier teamsjef Håkon Schjærin, som også deler på kjøringen med Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold.

Egentlig skulle Møller Bil Motorsport ha gjennomført sin første test for tre uker siden, men den ble avlyst på grunn av snø. Derfor ble det en ny test nå på fredag, slik at teamet skulle bli kjent med den nye bilen foran det første løpet den 27. april.

- Selv om også gamlebilen var en Audi TT er det ganske stor forskjell på bilene. Den nye bilen er en fabrikksbil utviklet av Audi, og den er både raskere og bedre å kjøre. Nå gleder vi oss til å forsøke den i løp, selv om vi også må se på det første løpet som en slags test ettersom bilen fortsatt er helt ny for oss.

Som mange andre team i flere idretter, deltar Møller Bil Motorsport bare i utvalgte stevner i mesterskapet. Derfor kjørte ikke det norske teamet sesongens første løp som gikk på lørdag. Det gjorde derimot ”søsterbilen”, en helt lik bil med tyske sjåfører som også har et teknisk samarbeid med Raeder Motorsport. De vant klassen for 2,0 liters turbobiler, og det lover godt for resten av sesongen også for Møller Bil Motorsport.

Den 27. april er Møller Bil Motorsport igjen på plass på Nürburgring Nordschleife, verdens lengste racerbane på 25 kilometer og vertskap for alle løpene i VLN-mesterskapet. Da er den faste staben og gjestemekanikerne fra Møller Bil klare for et 4-timersløp sammen med sjåførene og en rekke gjester fra samarbeidspartnerne. Langs banen vil det være 30 000 tilskuere, og som så mange ganger tidligere skal Møller Bil Motorsport forsvare de norske fargene i det som er et av verdens største bilsportsmesterskap i antall deltakere.

Kilde: Møller Bil Motorsport