Godt resultat for Volkswagen nyttekjøretøy

All den tid vi drømmer om S, RS og andre sportslige modeller.. Men når vi er intressert i bil er hverdagen for de fleste av oss en helt annen. Mange av medlemmene våre er helt avhengig av en funksjonell bil med stor lastekapasitet og driftssikkerhet i arbeidet sitt. Da er det moro at Volkswagen Nyttekjøretøy i fjor befestet sin posisjon som ledende leverandør av nyttekjøretøy i Europa. Omsetningen økte 5,1 prosent og driftsresultatet utgjorde 421 millioner euro.

Globalt salg utgjorde 550.370 enheter, som er en økning på 21470 fra året før.
Økt salg betyr også gode resultater for Volkswagen Nyttekjøretøy. Driftsresultatet på 421 millioner Euro er det nest beste noen gang.

Modellseriene Amarok og Crafter oppnådde svært gode salgstall i fjor. Salget av pickupen Amarok økte med hele 26,7 prosent til 84.100 enheter. Den store Crafter-serien hadde en tilsvarende salgsøkning og noterte 49.000 leverte enheter totalt. De to modellseriene var således drivkraften i fremgangen for Volkswagen nyttekjøretøy i fjor.

Den minste modellen, Caddy hadde en svak tilbakegang i salget i fjor som ble oppveid av en tilsvarende fremgang for den mellomstore T5, også kjent som Transporter. Begge har vært bestselgere i sine segmenter med henholdsvis 160.300 leverte T5 og 155.100 Caddy.
Volkswagen Nyttekjøretøy har ikke kunnet styre helt unna de fallende markedene i Vest-Europa. Mens totalmarkedet for små og store varebiler og pickuper falt hele 11 prosent, slapp Volkswagen unna med en nedgang på beskjedne 1,8 prosent.

Volkswagen er markedsleder i segmentene for små og store varebiler og pickuper i Europa med en markedsandel på 18,3 prosent, en posisjon som ble styrket gjennom 2012. I Norge økte markedsandelen til 35,1 prosent i fjor, og den gode utviklingen har fortsatt i 2013.
Mens vesteuropeiske markeder sliter, bidrar markedene i Øst-Europa, Sør-Amerika og Asia til de gode salgstallene til Volkswagen Nyttekjøretøy. I Øst-Europa økte salget med hele 14,2 prosent.

Volkswagen Nyttekjøretøy har klare mål for 2013, og ser vekstmuligheter i Europa. Det skal skje ved å utvide og oppgradere eksisterende modellserier slik at de fremstår enda mer attraktive og samtidig mer økonomiske i bruk. Konkurransen i det europeiske markedet for nyttekjøretøy blir stadig tøffere. Den økonomiske utviklingen skaper usikkerhet samtidig med at nye konkurrerende kjøretøy lanseres i segmentene for Caddy og Transporter.

Selskapet varsler flere spesialmodeller gjennom året som kommer, som Amarok Grand Canyon, Caddy Cross og Transporter Edition. I tillegg til flere spesialmodeller, arbeider Volkswagen også med neste generasjon av Crafter selv om produksjonssted for denne ennå ikke er besluttet.

Kilde: Møller Pressesenter