VACN har inntatt Wolfsburg og Ingolstadt

Jubileumsturen ruller videre. 54 klubbemdlemmer med jubileums T-skjorter tar seg nedover Tyskland i 27 biler med klistremerke på siden.

VW fabrikken i Wolfsburg var en stor opplevelse. Her fikk medlemmene se en imponerende utstilling av ulike årganger av både serieproduserte-, motorsport- og konseptbiler. Fabrikken strakte seg over 6,5 kvadratkilometer og rommer til daglig 55.000 arbeidere.

Videre har turen vært innom Audifabrikken i Ingolstadt, hvor strøkne ekemplarer av quattro motorsporthistorien fristet de fleste. Den grønne UR-quattroen med firehjulsstyring var en koseptbil som fikk flere av gutta til å legge seg ned for å studere teknikken.

Foruten severdighetene så er turen full av imponerende skuer for bilgale nordmenn, selv et helt vanlig parkeringshus kan friste med de lekreste og i Norge sjeldneste godbiter av flotte nye VAG'er. Her viser det seg at man raskt blir vant til at det kan stå en Audi R8 eller to parkert.

Medlemmene kjører sine egne biler. Bilparken på turen har et spenn fra VW Transporter diesel til modifiserte S- og RS biler. På transportetappene kjører følget i eget tempo før man samles ved ankomst. Siden Autobahn delvis byr på fri fart, ryktes det også at enkelte ikke har fått med seg alle 100-skiltene som tidvis dukker opp og derfor forventer en giro i posten ved hjemkomst.