God stemning på Våler

VACN 20-års jubileumstreff går av stabelen på NAF-trafikksenter på Våler. Vi har slått av en prat med lederen i klubben, John-Arne Øverby som akkurat er ferdig med sin vakt bak grillen.

Han smiler bredt når vi spør hvordan det går. Jeg har aldri sett så mye folk på campen noen gang. Tipper det er 250 personer her og alle ser ut til å kose seg. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger på det store teltet, gratis grillmat og musikk som jubileums-markering. Telt, høyttaleranlegg på treffet og musikken i spiseteltet leier vi inn av Tor Alfred Grøndahl, en tjeneste vi er meget godt fornøyde med. Han sier også at VACN-medlemmene er ordntlige og hyggelige så da fungerer det fint. Totalt sett koster arangementet noen kroner men når maten er kjøpt på Rema 1000 på Flisa og grillingen er gjort på dugnad så har vi tatt oss råd til det. I forholdt til alternativet som var å kjøpe hele mat-tjenesten ferdiglaget så har vi spart over 20.000kr. Dette og det faktum at alle i hovedstyret overnatter på campen og ikke på hotell illustrerer hvordan hovedstyret systematisk forsøker å optimalisere pengebruken til det beste for medlemmene.

Regnet i løpet av dagen har nok begrenset oppmøtet noe, så et antall på nesten 100 biler på banen og over 70 utstilte biler er lederen godt fornøyd med. I år er vi pålagt å skille heatene for lisensierte banebiler og gateregistrerte biler, dette er også i tråd med manges ønske så det var egentlig på høy tid å gjøre det. Dermed økes sikkerheten og terskelen blir ennå lavere for å delta for medlemmer som vil øve seg og ha det morro med en vanlig bruksbil. Vi har også et meget godt samarbeid med Møller på Romerike som i dag har deltatt på treffet og brukt banekjøring som event for noen av sine ansatte. Dette er noe klubben setter stor pris på og som også bidrar til regnskapet da de hjelper oss å bekoste noe av baneleien. 

Nytt for dette treffet er at vi har lagt utstillingen over to dager. Bedømmingen har vært på lørdag og premieutdelingen på søndag. Det er flere årsaker til at hovedstyret ønsket å prøve ut en slik modell: Siden det er jubileum ble banekjøringen utvidet fra to til tre dager og da ønsket vi å utvide også utstillingen fra en til to dager. Videre ønsket vi at flest mulig av utstillerne skulle overnatte og få med seg den gode stemningen her i musikk og grill-teltet på lørdag. Når vi ser på oppmøtet så tror jeg vi har lykkes, sier John-Arne. Men vi har også fått litt kritikk av de som ikke ønsket å overnatte, så det tar vi med oss når vi evaluerer dette i etterkant. En annen løsning kunne vært bedømming både lørdag og søndag og med premieutdeling søndag, så vil tiden vise om vi gjør flere forsøk med utstilling over flere dager. For de som ikke har vært til stede så vil jeg nevne at det er en unik samling av flotte biler vi har hatt her. Utstillere er entusiaster til fingerspissene og det er et meget høyt nivå og en morsom spredning av biltyper og grad av oppgraderinger på bilene. Felles for alle er at de er mer velpleide en øvrige av samme årgang, og en nytelse for øyet for oss VAG-entusiaster.

Hvorfor satser klubben på slike treff? 

Enkelt og greit fordi dette er en kul event å få med seg og derav et godt tilbud til medlemmene. Utstilling med masse flotte entusiastiler, muligheter for å kjøre på bane med egen bil og se på alle de gromme banebilene og ikke minst treffe gamle bekjentskaper og stifte nye. Her får man et ansikt bak navnet på diskusjonsforumet. I tillegg så nyter alle medlemmene godt av dette indirekte gjennom mye flotte bilder og artikler på forumet, nettsidene og i Treffpunkt. Videre genererer treffene også mye kunnskap idet man bygger om, forbedrer og optimaliserer bilene sine for utstilling og banekjøring. Klubbens totale kunskapsmasse er unik og ville langt fra vært den samme uten at vi hadde arrangert slike events i 20 år. 

Hvem har dere som hjelpere til selve arrangementet?

Nytt fra i fjor var at banen krever at det leies inn fraggvakter derfa til slike arrangementer, så enkelte tjenester kjøper vi altså inn fra firmaer. Forøvrig består resten av funksjonærene av frivillige ildsjeler og VACN hovedstyre. I år har vi desverre hatt stort frafall blant funksjonærene. Årsakene har blant annet vært helse, familie og bryllup. Men vi har hatt flere forfall blant nøkelpersoner på alt for kort varsel, noe skapte utfordringer. For at ikke medlemmene skulle bli for skadelidende klarte heldigvis flertallet i hovedstyret å brette opp ermene og delvis gjøre mer jobb selv og delvis skaffe stedfortredere. I tillegg vil jeg trekke frem våre fantastiske medlemmer som også har tatt i et ekstra tak og utvist flott dugnadsånd. I dag har jeg hatt utmerket hjelp av 8-10 frivillige som har stilt opp og hjulpet til i organiseringen av parkering, utstilling, teknisk kontroll til banekjøring, drift av sekretariatet og en del hjelp ved banekjøringen. Husk at i en stor klubb som VACN finnes det også utrolig mye kompetanse blant medlemmene, og den er ofte tilgjengelig når man trenger den, smiler Øverby. 

Da er det vel bare å ønske lykke til med været i morgen, da?

Det spiller liten rolle, ekte VACN-entusiaster er vanntette og skyr ikke noen vanndråper. Men vi får håpe at ettermidagsbygene kommer så sent som mulig ja, sier sjefen før han går tilbake i det feststemte teltet der medlemmene koser seg i kveld.

Av erfaring vet vi at været over Våler banen alltid er litt finere enn værmeldinga sier så hvis du lurer på å komme på søndag så ikke tvil: Vi sees på treffet.