Audi A8 Facelift

Det har nå gått fire år siden den siste A8en kom ut på markedet, og nå står en facelift klar for å erstatte den. Den nye A8en har fått et oppgradert utseendet som gjør at den holder følge med de andre Audimodellene designmessig. I fronten er det en skarpere singelframegrill, nye utforminger i støtfangeren, nytt panser og nye lykter. Bak er det nye lykter, støtfanger og annen utforming av bagasjerommet. Lengden og akselavstanden forblir uendret.

Den største nyheten på A8en er Matrix LED lys. På disse består fjernlyset av 25 individuelle LED-dioder per lykt som slås av eller dimmes avhengig av situasjonen. Dermed er frontlysene ekstremt presise og lyser alltid optimalt. Andre funksjoner er intelligent kurvelys og dynamiske blinklys. De dynamiske blinklysene lyser i et bevegende mønster, noe som gjør det lettere for andre å oppfatte bilens retningsanvisning under dårlig sikt. De dynamiske blinklysene ble først tatt i bruk på baklysene til Audi R8. A8 blir dermed første modell med disse både foran og bak. Lyssystemet bruker info fra navigasjonssystemet for å vite når det kommer kurver.

De første motorene ved lansering blir følgende: 3.0 V6 TDI, 4.0 V8 TDI, 3.0 TFSI og 4.0 V8 TFSI. Disse eropptil 10 % mer miljøvennlige enn de gamle og tilfredstiller Euro 6 standarden. Motorene har også fått høyere ytelser. Alle modellene kommer til å ha quattro som standard. S8 og 4,2 TDI får i tillegg sportsdifferensial som standard.

Bilen leveres med åtte-trinns tiptronic, Audi drive select og mulighet for keramiske bremser på alle V8-modellene og W12.

Head-up displayet er også nytt og nattsyn-assistenten har fått et eget varslingssystem som gjenkjenner større dyr i tillegg til fotgjengere.

Bilen har premiere på den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt i september og de første bilene kommer til Norge i november. Nye A8 får en startpris i overkant av 1.050.000.