Åttende generasjon Passat er her

Den nye åtte-generasjonen VW Passat har blitt avduket i Berlin, designet med for en mer premium følelse.

Med mykere linjer og en elegant langstrakte profil, er den nye Passat 14mm lavere og 12mm bredere enn den utgående modellen. Fronten er gjenkjennelig med den nye identiteten vi har sett på både Golf og andre facelift utgaver som har kommet i det siste. Baken er Phaeton-inspirert med to forkrommede eksosrør. Bilen er likevel kortere enn dagens utgave, men kun med 2mm. Passasjer plassen har økt takket være et kortere overheng foran og bak, noe som gjør at kupeen er hele 33mm lengre. Det er også mer takhøyde da passasjerene sitter noe lavere i den nye utgaven.
Bagasjeroms plassen har også økt med 21 liter for sedan modellen og hele 47 liter for stasjonsvognen til hele 650 liter.
Den nye modellen baserer seg også på den velkjente MQB plattformen som gjør at bilen veier hele 85kg mindre enn dagens utgave.

Som ventet var det ikke mye forandringer på utsiden med den nye modellen, det meste har skjedd på innsiden.
Det er nå mulig å få en full konfigurerbar 12,3-tommers TFT-skjerm som instrumentpanel som vi har sett hos Audi tidligere, som kan både vise kjøre informasjon samt navigasjon og telefon/musikk informasjon. Standard er en mer beskjeden 6,5-tommer.Den største nyheten kommer til motoralternativene hvor Passat nå er å få som plug-in hybrid. En 160hk TSI motor sammen med en 110hk el motor, samme som vi har sett i Golf GTE. Med forbruk på 0,15l/mil og hele 35g co2. En annen nykommer er en 2.0l TDI BiTurbo motor som yter hele 500nm og 240hk, kun i kobinasjon med 4motion og DSG.Prisliste for Norske forhandlere er ikke klar.