Ny Audi RS3 Sportback

Den råeste modellen i A3-familien har endelig blitt vist, og vi kan dermed si hei til den nyeste Audi RS3 Sportback. Den beholder rekkefemmeren på 2.5 liter og får 367 hestekrefter og 465 Nm. Det er en økning på 27 hestekrefter og 15 Nm fra forgjengeren. Null til hundre gjøres unna på 4.3 sekunder og toppfarten er på 280 km/t hvis man velger å fjerne fartssperrenn på 250 km/t. Bensinforbruket er 0,81 liter på mila og CO2-utslippet er på 189 gram per kilometer.

Nye RS3 får en 7-trinns S-tronic girkasse, og som på alle S- og RS-modeller, quattro. Her er quattro-systemet utviklet sånn at sjåføren skal få det mest mulig morsomt bak rattet, noe som gjør at bilen styrer lett inn i svinger og gir deg muligheten til å legge på litt slædding også.

RS3 Sportback er senket 25 mm i forhold til vanlig A3 Sportback. Som tilleggsutstyr er det mulighet for å få "Audi magnetic ride active damper control" og karbonkeramiske-bremser. Bilen kommer til forhandleren mot sommeren 2015 og pris er fortsatt ukjent.