VW Golf MKVII er her

Tirsdag 4. september var det lansering av nyeste generasjon Golf på Nasjonal Museèt i Berlin.
Over 500 journalister var samlet fra hele kloden.

Volkswagen Golf har i alle år vært selve målestokken i nettopp Golf-klassen, og som Norges mest populære bil gjennom tidene stilles det høye forventninger til den nye 7. generasjonen.

Bilen er bygget på Volkswagen-konsernets nye MQB-plattform som tillater utstrakt bruk av like komponenter, men med mulighet for ulike sporvidder og akselavstander avhengig av bilens størrelse og egenskaper. I tillegg er den nye MQB-plattformen tilpasset Hybrid- og elektrisk drift.

 

 Den nye Volkswagen Golf er helt ny fra innerst til ytterst. Størrelsesmessig er den 5,5 cm lenger, 1,2 cm bredere og 2,7 cm lavere enn forgjengeren. Med 5,9 cm lenger akselavstand er både komforten, plassen og kjøreegenskapene betydelig forbedret. Bagasjerommet er økt med 30 liter til hele 380 liter. 7. generasjon Golf er dessuten 100kg lettere enn forgjengeren og de nye TSI bensinmotorene og TDI-dieselmotorene har klasseledende forbruk- og utslippsverdier. Både CO2 og NOx verdiene er betydelig redusert.

Nytt i modellprogrammet er den kraftige 2,0 150hk TDI motoren samt den revolusjonerende 1,4 liter TSI-motoren med sylinderkutteknologi (ACT) på 140 hk og et Co2-utslipp på 111 g/km med DSG-girkasse! I tillegg er det svært gledelig å kunne lansere 4MOTION både på 105 TDI og 150 TDI med 6-trinns manuell girkasse.

 

 


Priser
Prisene på den nye Volkswagen Golf er nå klare, og onsdag 5. september ble det åpnet for kundebestillinger. De fleste motor- og girkassekombinasjonene er tilgjengelig fra start. Prisene på den nye Volkswagen Golf starter på kr 225.900,-.

Fra produksjonsstart er følgende motorer tilgjengelige:

1,2/85 hk TSI
1,6/105 hk TDI
1,6/105 hk TDI DSG
2,0/150 hk TDI
2,0/150 hk TDI DSG

Følgene motorkombinasjoner produseres fra uke 45:

1,2/105 hk TSI
1,2/105 hk TSI DSG
1,4/122 hk TSI
1,4/122 hk TSI DSG
1,4/140 hk TSI ACT
1,4/140 hk TSI ACT DSG
1,6/105 hk TDI 4MOTION
2,0/150 hk TDI 4MOTION

I løpet av våren 2013 kommer Trendline 1,6/90 hk TDI, og til sommeren en ny Golf GTI 2,0/220 hk TSI og GTD 2,0/185 hk TDI. På senhøsten neste år kommer Golf R med 290 hk TSI og 4MOTION.

 

 

 Standardutstyr og pakker:
Den nye Volkswagen Golf er en særdeles velutstyrt bil med mer utstyr enn forgjengeren. I tillegg til tidligere standardutstyr kan vi nevne både tretthetsvarsling, Pre-crash kollisjonsbeskyttelse, multikollisjonsbrems, elektronisk parkeringsbrems med bakkestartassistent og feiltankebeskyttelse. I tillegg lanseres helt ny generasjon radio og navigasjonssystemer i den nye Golf. Dette innebærer at samtlige nye Golf som selges i Norge vil få den mest høyverdige radioen "Composition Media" som standard. Denne radioen er utstyrt med stor touch-screen fargeskjerm, DAB+, blue-tooth integrasjon og 8 høyttalere. På Comfortline finner vi blant annet Climatronic, 2-soners klimaanlegg og skinnratt. Highline er nå utstyrt med parkeringssensorer foran og bak, lys & siktpakke, elektrisk innklappbare speil, ambientebelysning innvendig og utvendige speilhus lakkert i blank sort for å nevne noe. I tillegg har vi i samarbeid med fabrikken tatt frem noen svært attraktive utstyrspakker til de tre utstyrsmodellene:

Teknikkpakke Trendline inkl. 15” aluminiumsfelger, skinnratt, 2-soners Climatronic, parksensorer foran og bak og elektrisk innklappbare speil til kr 9.900,-
Teknikkpakke Comfortline inkl. lys & siktpakke, elektrisk innklappbare speil og parkeringssensorer foran og bak til kr 5.900,-
Komfortpakke Comfortline inkl. lys & siktpakke, multifunksjonsratt i skinn og parkeringssensorer foran og bak til kr 7.300,-
Innovasjonspakke Highline inkl. "Discover Media" navigasjonssystem, adaptiv cruise-control med City nødbrems, Frontassist, Lane-assist og dynamisk lysassistent til kr 9.300,-. Innovasjonspakken må kombineres med adaptive bi-xenonlys!

Ekstrautstyrslisten er for øvrig meget omfattende allerede fra lansering, og mer utstyr ventes å kunne tilbys senere. Spesielt gledelig er det å kunne fortelle at både adaptive bi-xenonlys, parkeringsvarmer, panoramasoltak, dynamisk fjernlysassistent, adaptivt understell, forhøyet understell og svingbart tilhengerfeste er tilgjengelig fra start.

 

Les pressemelding fra Møller AS her

Takk til Jan Tore Kopperud for førstehånds informasjon og bilder.