VW Golf Design Vision GTI

Under årets 32. Wörthersee presenterte Volkswagen sin nyeste konsept bil laget spesielt for treffet. Åpningen startet med den tyske artisten Scooter som entret scenen og fremførte et par gamle klassikere som vi kjenner fra noen år tilbake. Så trillet bilen ut foran en fullsatt stand nede i Reifnitz gater.

Bilen er basert på samme MQB plattform som den ordinære MK7 GTIen. Design messig har den fått en del hint fra Audi R8 og kan minne mye om den forrige konsept bilen GTI W12 som ble vist i 2008, da med motoren bak.
Motoren i denne utgaven er en 3.0L VR6 twin turbo på 503 hk og et moment på 580nm.  Drivverket er av typen Haldex.4, samme som vi finner i Audi RS3, Lamborghini Aventador og Bugatti Veyron. DSG girkasse er også på plass.
0-100 er unnagjort på 3,9 sekunder, samme tid som en Laborghini Gallardo og hele 2,6 sekunder kjappere en Golf MK7 GTI. Toppfarten er på hele 300km/t.Ryktene skal ha det til at vi kommer til å se denne motoren i flere produksjons modeller i fremtiden, men med mindre effekt uttak.