Audi Nanuk quattro Concept

Audi Nanuk quattro Concept kombinerer både sportslighet og terrengegenskaper i en og samme bil. Bak framsetene sitter det en midtmontert 5.0 V10 TDI twinturbo motor på 544 hk og 1000 Nm. Med S-tronic gjør den 0 - 100 unna på 3,8 sekunder og har en toppfart på 305 km/t.

Konseptbilen er 4,54 meter lang, 1,99 meter bred og 1,34 meter høy. Akselavstanden er på 2,71 meter. Bakkeklaringen kan justeres i tre nivåer via den adaptive luftfjæringen.  Bakhjulene kan styre i både samme og motsatt retning som forhjulene. Ved lav hastighet svinger bakhjulene opp til 9 grader i motsatt retning og i høyere hastigheter svinger de opp til 2,5 grader i samme retning som forhjulene. Dette gir en svingradius på 10 meter.

Nanuk har skarpe linjer som treffer avrundede former. Den er utviklet i nært samarbeid med designerne fra Italdesign Giugiaro. Midt på bilen er det sideblades i kjent stil fra R8 og felgene den ruller på er 22" store. Foran finner man Matrix hovedlykter. Chassiset er bygget i aluminium og deler av karosseriet er bygget i karbonforsterket plast. Egenvekten er rett under 1900 kg. 

Inni bilen er det minimalistisk og alt er begrenset til det aller viktigste. Sjåføren kan selv velge hvilken informasjon og hvilke systemer som vises i displayet bak rattet. Alle funksjonene er samlet i midtkonsollen og de fleste kan styres fra multifunksjonsrattet. Små skjermer på a-stolpen erstatter bilens sidespeil og en skjerm i taket erstatter bakspeilet.

Audi Nanuk quattro Concept vises på bilutstillingen i Frankfurt.