Foto: Andreas Gjerde, Andreas Landsvik

Glattkjøringstreff på Voss

Planleggingen startet for en måneds tid siden på forumet, og det var fra første sekund stor stas og god stemning rundt initiativet. Som alltid så var det noen som svært gjerne ville være med, men ikke hadde tid eller anledning grunnet jobb eller andre ting.

På tross av dette møtte det rundt tolv biler med alt fra én til fire folk per bil, og flesteparten av bilene var utpå banen.
Både gamle og nye biler fikk kjørt seg, og en kunne med letthet se (og til tider høre) hvilke som hadde elektroniske hjelpemidler av diverse slag og hvilke som ikke hadde dette.


Selve kjøringen forløp seg uten den helt store dramatikken, bortsett fra en Audi A6 som nesten havnet til skogs, en Audi 200 Quattro som først fikk problemer med kjøling for deretter nesten å dra til skogs med undertegnede og en til som passasjer, en Audi S2 Coupe som hadde en særdeles angstfull dynamoreim som falt av i tide og utide og en Golf MK4 4motion som faktisk dro til skogs en tur, men klarte å komme seg på banen igjen ved egen hjelp.
Til og med uten å få kosmetiske eller mekaniske skader!
Ellers var hele banen var i bruk: glattsvingen, rettstrekket og glattbakken, og folk storkoste seg.

Det var også med noen som på daværende tidspunkt ikke var medlem i VACN, men som "ja, selvfølgelig skal jeg melde meg inn! Dette er jo helt rått!!"
Dagens eneste minus var været: overskyet og spredte regnbyger.
Minus for oss på sidelinjen, men et pluss for de som kjørte, siden stort sett hele banen ble brukt aktivt til å ligge sidelengs der det var plass.
Våt veibane over alt og permanent olje på dekkene viste seg å være en heller morsom kombinasjon.


Det foreligger allerede uoffisielle planer for neste glattkjøringsdag: en gang i april eller mai neste år.
Da satser vi alt på sol og fint vær!