Artikler

God sesongoppladning for Møller Bil Motorsport

Møller Bil Motorsport gjennomførte forrige helg årets første test på Nürburgring i Tyskland, og er optimister før sesongstarten i april.

- Vi hadde to svært produktive og gode dager på Nürburgring Nordschleife fredag og lørdag. Det var kaldt, men tørt, og vi fikk testet flere forskjellige innstillinger på bilen. Resultatet var bra, og vi er optimister foran vårt første løp den 25. april, forteller teamsjef og sjåfør Håkon Schjærin.

Det ble mange runder for Schjærin og hans to teamkamerater Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold denne helgen. Teamets Audi TT fungerte utmerket gjennom hele testen, noe som også lover godt for resten av sesongen.

- Vi vet at vi har en bra bil og driftsikker bil, også blir det selvsagt spennende å se hva konkurrentene kommer med. Det er ventet tøff konkurranse også i år, og en av bilene har rundt 40 hestekrefter mer enn vår. Det er selvsagt en utfordring, men vi føler oss trygge på at vi er bedre som sjåfører, og har et minst like bra teknisk team med mekanikere fra Møller Bil -  og at det derfor skal være mulig å vinne løp også i årets sesong.

I fjor vant Møller Bil Motorsport to løp, og hadde også den høyeste seierprosenten i klassen for biler med toliters turbomotorer. Det norske teamet skal i år kjøre seks løp i det tyske langdistansemesterskapet VLN, som arrangerer alle sine løp på den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife. Mer enn 150 gjester fra både Møller Bil og de andre samarbeidspartnerne skal også være på løpene i år, og under hvert løp stiller teamet med 3-4 gjestemekanikere fra Møller Bil.

Audi klare for Le Mans 2012

Lørdag 16. juni går startskuddet for den 80. utgaven av det legendariske ekstremdøgnet på racingbanen i Le Mans. Audi stiller til start med fire biler, to "Audi R18 ultra" og to "Audi R18 e-tron quattro". Du kan selv komme tett på Le Mans opplevelsen, både via sendingene til Eurosport og Audis egen microsite på internett

Skoda Octavia MK3

Skoda har lanserte ny generasjon av sin populære Octavia modell. Da nye Golf MK7 nylig så dagens lys var ikke Octavia langt bak som bygger på samme MQB plattform. Nye Octavia er opptil 102 kilo lettere enn den utgående modellen. Det til tross for at lengden og bredden er økt, og at bilen har fått flere nye sikkerhetsløsninger. Lavere vekt bidrar til at Greenline versjonen av den nye ŠKODA Octavia med 1,6 TDI og 110 hestekrefter har et CO2 utslipp på bare 89 gram og et forbruk på beskjedne 0,34 liter per mil. Bilen er 50mm lengre enn golf og dette vil kjøpere få igjen bla med bedre benplass til baksete passasjerene.

Octavia blir levert med fire moderne TSI bensinmotorer og fire TDI dieselmotorer. Manuell og automatisk DSG girkasse er tilgjengelig, og firehjulstrekk er under forberedelse.

 

 

En sporty ŠKODA Octavia RS er også underveis.

Ved en feil ble også bilder av den kommende Octavia RS modellen lagt til i bilkonfiguratoren på nettsidene deres.
Bilene gå nå rundt på nettet og avslører flere av detaljene som kommer på den nye modellen.

Bla vil den få felger av samme design som Golf GTI, spoiler og dobble eksoshaler for å gi et mer sportslig preg.
Man kan også tenke seg at den vil komme med samme motor som fra Golf GTI.

 

 

SKODA Superb med 4Drive og ny utstyrspakke

SKODA lanserer nå Superb Stasjonsvogn 4Drive, som blir en attraktiv modell for det norske markedet. Den får firehjulstrekk, tøff utvendig styling og et omfattende utstyrsnivå.

Den nye modellen får en egen designpakke med beskyttelse på hjulbuer og kanalene, samt kraftige sidelister og endrede støtfangere. Den vil også være gjenkjennelig med runde tåkelys og større luftinntak foran.

Superb stasjonsvogn 4Drive blir utstyrt med Haldex4 firehjulsdrift og utstyrsnivået bygger på Elegance versjonen. Det innebærer et meget omfattende standardutstyr med blant annet Bi-Xenon hovedlys, Amundsen navigasjon med DAB, interiør i skinn eller alcantara, elektriske seter foran, handsfree og multifunksjonsratt.

4Drive versjonen blir i tillegg levert med funksjonene hill hold og bad-road som underbygger dens egenskaper under krevende kjøreforhold. Superb Stasjonsvogn 4Drive får også Mirage dekor innvendig og Trifid 17-toms aluminiumsfelger.  
SKODAs toppmodell Superb har satt en ny standard i sin klasse med god plass og solid håndverk kombinert med svært attraktive priser. I 2011 passerte salget 100.000 enheter for første gang. Den nye Superb Stasjonsvogn 4Drive henvender seg til aktive mennesker som ønsker en stor bil som er like godt egnet for by og motorvei som bratte fjellveier.
 
Priser:
SKODA Superb Stasjonsvogn 4Drive Elegance 

1,8 TSI 160 Hk 4X4
kr 469 700
2,0 TDI CR 140 Hk 4X4 6-trinns DSG (Aut.) 
kr 475 400
2,0 TDI CR 170 Hk 4X4                          
kr 487 500

 Kilde: Møllergruppen pressesenter