Volkswagen ID.3

Blir dette Norges mest solgte bil?

Publisert 05.07.2019  20:00

Fra en god Norges-venn i Wolfsburg, Klaus Reichardt, har vi fått disse bildene av ID.3 foreviget nå på fredags ettermiddag (5. juli) ved VWs e-Mobility Station. Selvsagt har den akkurat samme kamuflering som på bildene som har vært vist de siste månedene, men spesielt interessant er ett av bildene som gjennom vinduet i høyre fordør viser tildekkingen av instrumentbordet.

Instrumentbord tildekket

De 200 forseriebilene er allerede produsert, og rett før jul starter serieproduksjonen. Litt rart da at kundene må vente helt til sommeren 2020 for å få de første bilene. Først i produksjonen blir en 1st Edition på 30.000 biler med det mellomstore batteriet (58 kWh nettoeffekt, 420 km WLTP-rekkevidde) og en omfattende utstyrspakke. Siden den skal koste "under 40.000 Euro", kan vi i alle falle håpe på en norsk pris rundt 350.000. Forhåndssalget startet 8. mai, og 15. mai ble det meldt om 15.000 forhåndsbestillinger – med Tyskland, Norge, Nederland, Storbritannia og Sverige med størst interesse. Møller har ikke offentliggjort norsk antall, og det er lov å gjette at forhåndsinteressen har vært mindre enn forventet. Konkurransen på elbil-markedet har blitt langt tøffere, og dersom Møller velger å ikke ta inn innstegsmodellen (45 kWh/330 km) med pris "under 30.000 euro" (260.000 kr?) bør den få svært god omtale om den skal bli den salgssuksessen Møller håper på.

e-Mobility Station

Bildene er altså ved "e-Mobility Station", som er VWs gjenbruk av en klassisk bevaringsvernet Esso-stasjon i Wolfsburg. Denne "strømstasjonen" er spydspissen i en pågående satsing med å gjøre Wolfsburg til en mønsterby for ladetilgang, og akkurat her skal det komme ladesøyler med opptil 350 kW effekt – tilpasset den rekordhøye ladehastigheten til Porsche Taycan som lanseres i løpet av året. Audi e-tron quattro har 150 kW ladehastighet, de største ID.3 har 125 kW. Se ikke bort fra at det blir litt mer om ID i Treffpunkt til høsten.

Klaus Reichardt har for øvrig sitt eget nettsted - http://wolfsburg-citytour.de/index.html - med svært omfattende bildedokumentasjon av Wolfsburg. Også med mye nyttig informasjon om Folkevogn-byen, på tysk vel å merke.

 

Møller har hatt en spørrekonkurranse blant nordmenn som har forhåndsbestilt ID.3. De fem vinnerne blir med Møller til Wolfsburg på søndag 7. juli for selv å ta ID.3 nærmere i øyensyn. Vi må regne med at den norske importøren har litt å fortelle i etterkant av denne turen. 

Bli medlem

VACN 2018- Powered by Invision Community