Hvilke dekk skal jeg velge til Polo 2F?

Anbefalte innlegg

Skal bestille dekk neste måned. Tenkte å bestille på dekkonline.com. Dimensjonen jeg har tenkt meg ut er 185/50R14, alternativt 195/45R14. Felgene, som jeg allerede har, er 6x14.

 

Jeg ønsker å ha billige men gode dekk. I dim 185/50 har de Yokohama A539 (668 kr) som frister den delen av hjernen som liker svingete vei, men etter å ha lest erfaringer i forum-arkivet så blir jeg litt skeptisk til disse (de er visst forferdelige på våt vei). I tillegg har de Toyo Proxes CF1 (642 kr) som er noe billigere enn Yokoene, og Continental Sport Contact som er en hel del dyrere (876 kr). Det finnes også et kina-dekk, men det gidder jeg ikke nevne annet enn at det heter "Sailun"...

 

I dim 195/45 har de Falken Ziex ZE-912 til 646 kr og Uniroyal RainSport 2 til 664 kr.

 

Hvilket av disse, evt. andre dekk fra annen leverandør, bør jeg velge til min Polo?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har bla uniroyal og Hankook 195/45 på min

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg synes alle altrnativene jeg listet opp, og også Hankook er anerkjente merker. Spørs om ikke jeg skal gå for Falken dekkene. De har jeg i det minste forsøkt tidligere...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du har sikkert lest mine erfaringer fra jeg kjørte A539 i 175/50-13 som jeg syntes var skremmende dårlige på vått (fikk et par tett oppunder nær døden-opplevelser på Autobahn). Basert på de meget gode erfaringene jeg hadde gjort med de samme dekka på tørt og på bane drista jeg meg likevel til å kjøpe et sett A539 i 185/50-14 noen år seinere. Disse kjørte jeg en god del med på gata også og det ble tidvis en del banekjøring på våt bane med disse også. Jeg var til å begynne med skeptisk til hvordan dette skulle funke når det regna, men av en eller annen grunn var dette settet veldig bra på vått, så jeg må moderere min nord og ned-bedømming fra tidligere. A539 anbefales sterkt av meg på liten, lett bil med eier som liker aktief kjøring på underholdende vei: ja :. Om de fremdeles er i produksjon når jeg igjen trenger slike dekk (og jeg ikke kjøper R-dekk i en annen dim) så skal jeg utvilsomt ha slike igjen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Husker Joachim hadde A539 på Smoor-hjulene til einseren, og det fungerte i hvert fall veldig greit på banen. Mønsteret ser jo litt kult ut også. :)

 

Verdt å merke seg at de fleste dekk blir ganske så elendige på vått føre etter å ha blitt mishandlet i varme temperaturer på bane, da.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Verdt å merke seg at de fleste dekk blir ganske så elendige på vått føre etter å ha blitt mishandlet i varme temperaturer på bane, da.

 

HEHE. Det har du helt rett i. For å utdype så hadde 13"-hjula levd et meget rolig liv i tida før Tysklandsturen. Meg bekjent hadde de ikke blitt brukt på bane før jeg kjøpte bilen, men det kan hende at tidligere eiere hadde vært skjødesløse med vinterlagringa, slik at de f.eks. har ligget eksponert for sollys eller at de rett og slett var gamle før første eier kjøpte de (det var to eiere på bilen før jeg fikk fatt i den).

 

14"-hjula levde derimot et hardt liv og kun i mitt eie. De første to sesongene var de faktisk helt fine også på vått til tross for "en del" runder på bane både på vått og tørt. Da vi kom til tredje sesongen "var det beste tatt", som det så fint heter;). Men så lenge dekka kun var kjørt på vanlig vei var det siste settet en meget positief erfaring: ja :. Styreresponsen i disse dekka er i alle fall latterlig bra og selv om man kjører i fartsgrensa på Gamle Mossevei føler man at en kjører en brukbart sportslig bil (dette var i tida før treningssyklistene fullt og helt tok over denne geniale veien og nær sagt for evig tid ødela enhver mulighet til en positief kjøreopplevelse for oss bilentusiaster: mad :. Jammen bra det finnes enda morsommere veistykker i Kroer;)).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette høres bra ut gutta. Ja Andreas, jeg leste det gamle innlegget ditt hvor du skrev at de var farlige, men nå når du setter saken i nytt lys, så tror jeg at jeg skal gi disse et forsøk. Jeg kommer naturligvis til hovedsaklig å bruke disse på landeveien, men bilen skal være ferdig modifisert til Rudskogen i høst, så da må man ha noen dekk som henger med i svingene.

 

Så forresten en Escort Mk2 med A539 på Revolution i går, den hadde også 175/50R13, noe som nesten var latterlig smått på denne Forden...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider



VACN 2018- Powered by Invision Community

Bli medlem
×

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å kunne vise siden slik vi har utviklet den.
Godtar du ikke dette, må du avslutte bruken og forlate vårt nettsted, ellers vil VACN anta du aksepterer dette.