Anbefalte innlegg

skal skifte venstre drivaksel på min audi 80 (typ81)

lurte bare på om dette er en veldig omfattende operasjon.

har alt riktig verktøy og løftebukk osv osv.. kjekt med svar i kveld? :P skal skje i mårra tidlig (på skolen av alle plasser: rock : )

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nei, det er ingen omfattende jobb, men det krever riktig verktøy. Løftebukk er strengt tatt ikke nødvendig, bare å løfte hjulet hvor akselen skal skiftes, da lageret ikke tåler belastningen av bilen når akselen ikke er på plass.

 

For å skifte aksel må du først løsne 32 mm mutteren som er på enden av akselen, dette må gjøres når bilen står på bakken, giret i første, håndbrems helst på. Et rør til å forlenge et T-håndtak til pipenøkkelen er praktisk, da denne mutteren sitter veldig hardt.

 

Når mutteren er løsnet, så må du skru av de 6 boltene som holder akselen til flensen på girkassen. For å løsne disse boltene må du ha en XZN-nøkkel (12-kant) som f.eks. kan kjøpes på Biltema (link til produktet). Med giret i fri, juster akselen slik at to bolter sitter på toppen. Sett giret i første, løsne og ta ut de to boltene, sett i fri igjen, juster akselen på nytt etc. Kan være kjekt med en medhjelper som holder på bremsepedalen.

 

Når alle 6 boltene er løse kan du løfte akselen opp og ut gjennom motorrommet. Har gjort dette på samme måten selv på en -95 80 Avant B4.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider



VACN 2018- Powered by Invision Community

Bli medlem
×

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å kunne vise siden slik vi har utviklet den.
Godtar du ikke dette, må du avslutte bruken og forlate vårt nettsted, ellers vil VACN anta du aksepterer dette.