Anbefalte innlegg

Bare lurer på hva som blir gjort når man sender bort turboen til overhaling?? Noen som vet? Og er dette noe man egenligkan klare selv?: klø :, hvis det bare er og bytte lager:rolleye:

 

Og hvordan merker man at turboen begynner og bli sliten? Hører man det på noen måte? eller må man sjekke det ved å kjenne etter slark osv?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

bump..

 

du kjenner slakken i lageret ved å rikle på vifta inne i kald siden på turboen, (der den suger inn lufta) rører denne på seg (opp og ned, ut og inn) så er lageret slitt, og burde å byttes.

er det mye slakk kan du sjekke om det er olje i røret fra turboen til IC eller innsuget. er det det så er lageret helt gåent og MÅ byttes....(høyere forbruk, høyere co2 og eventuelt turboen skjer seg)

du kan høre at turboen er sliten, den suser ikke så mye når ladetrykket kommer og d kommer senere. er også litt som en skrapelyd når motoren står på tomgang

 

rart ingen som har svart før...

er det ingen der ute som kan noe om turbo???????:rolleye:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opp/ned skal den forsåvidt kunne bevege seg litt,dette blir stabilisert ved høyt turtall og ved oljetilførsel :) Men det er jo thrustlageret(Inn/ut) som er mest utsatt..Blir dette lageret for mye slitt,så vil kompressor hjulet subbe borti kompressorhuset da impellern vil "skru" seg utover og ende med et finale brak ;)

: fis :

Men det "er ikke bare å bytte lager" selv,bør man jo ha kunnskap og rett utstyr til det da...

Tiltrekningsmoment er også viktig

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

endelig, takker for svar:) kjekt og vite. Da er i allefall ikke min sliten, finns ikke slark og hyler/suser som en sint lemmen framme i der: smil :

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider



VACN 2018- Powered by Invision Community

Bli medlem
×

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å kunne vise siden slik vi har utviklet den.
Godtar du ikke dette, må du avslutte bruken og forlate vårt nettsted, ellers vil VACN anta du aksepterer dette.