Grunnen til at gruppe b rally døde

Anbefalte innlegg

Sitat:

 

In short, the development of the Group B cars was mainly focused on getting as much power as possible out of the engine, while the designers of the current crop of rally cars pay much more attention to the chassis. It's a classic case of brute force versus finesse"

 

 

At fokus på legges over på kjøreegenskapene ligger jo i stor grad sammen med de begrensningene det er for hva man kan gjøre ut av motoren og effekt. Strengt tatt skal vel dagens A8-spek tilsi 300hk, men vistnok skal vel bilene i dag i praksis levere en del mer enn dette (menner Henning Solberg her for et par år siden uttalte 350hk).

 

Jeg tror det var i 1987 de satt opp en "Gr.B standard" RS200 på Silverstone under F1-løpet. Denne da med "asfaltoppsett". Tiden bilen hadde på en runde ville gitt den syvende startposisjon i F1-løpet. Det var vel også en del etapper i enkelte løp der man med Gr. B hadde høyere gjennomsnitthastigheter enn for en rekke F1-løp, og da på løst underlag (grus, sand).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

er synd jeg aldri fikk oppleve dette live: gråter :

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gammel tråd dette men fant en relativt ny video som tar for seg dette.

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ford og Audi teamene trakk jo seg umidellbart etter Toivonen ulykken. Var vel det som virkelig stoppet gruppe b sirkuset. Men en ting jeg lurer litt på er at Ford er jo forsatt med i WRC med ikke Audi: gråter :

Ga Audi teamet helt opp etter at dem fikk mer konkuranse av det andre teamene eller gadd dem bare ikke mer eller vart leie av å vinne alt dem prøvde på slik som Pikes Peak, DTM, IMSA and so on:tilber:

 

Audi har aldri satset mer enn i èn type racing av gangen. Først var det rally, før de gikk videre til banene. Først Trans-Am, deretter IMSA, etterfulgt av DTM, STCC og så Le Mans, hvor de fremdeles holder på. Har ventet lenge på at de skal gå hele veien til toppen; Formel 1 :tilber:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ser jo folk i dagens rally også som leker med livet. Å stelle seg i ytterkanten av svinger er lite smart...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider



VACN 2018- Powered by Invision Community

Bli medlem
×

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å kunne vise siden slik vi har utviklet den.
Godtar du ikke dette, må du avslutte bruken og forlate vårt nettsted, ellers vil VACN anta du aksepterer dette.