Rogaland ,Motorsportens mekka ?

Anbefalte innlegg

De planlagte motoranleggene i Time (Motorakademiet) og Sokndal (KNA Raceway) slår seg sammen, og blir en organisasjon under navnet Motorakademiet.

 

 

 

 

 

Bakgrunn

 

■Motorakademiet har planlagt et regionalt trafikksikkerhets- og motorsportsenter som tilfredsstiller nasjonale og internasjonale krav på Revheia i Time kommune.

■KNA Raceway, Sokndal, har planlagt et regionalt motorsportsenter i Titania området (Kroheia) i Sokndal kommune.

■Begge organisasjonene søkte høsten 2010 om å få status som regionalt motorsportsenter i Rogaland Fylke. Saken ble behandlet i kulturutvalget den 18. november 2010. Saken ble da utsatt til 3. februar 2011.

■Det har fra politikerne blitt påpekt at begge lokasjonene har positive og negative konsekvenser. Ved å slå sammen disse 2 søknadene, kan vi bygge opp rundt de positive sidene som begge lokasjonene har, samtidig som vi kan begrense det som er blitt oppfattet som negative sider ved de tidligere 2 søknadene.

 

 

Planlagt ny organisering.

 

Det vil bli organisasjonen “Motorakademiet” som vil forestå og koordinere selve utbyggingen av motoranleggene både i Time og Sokndal om vi får “Regional anleggsstatusen” av kulturutvalget i fylkeskommunen den 3. februar.

 

 

 

Denne fellessøknaden fra Motorakademiet og KNA Raceway Sokndal fordrer at begge partene jobber aktivt for at gjennomføringen av fellesprosjektet skal kunne realiseres.

 

Vi ønsker også å poengtere at anlegget i Sokndal skal bygges ut som beskrevet i første søknad, og at KNA Sokndal skal inneha en tung representasjon i de styrende organer i Motorakademiet.

 

Begge parter forplikter seg lojalt og gjensidig til å gjennomføre og prioritere etter den nye strukturen som er beskrevet.

 

 

 

Fordeling av aktiviteter og anlegg kan bli som følgende:

 

 

 

Sokndal:

 

Motorakademiet bygger anleggene for de rene motorsportaktivitetene fortrinnsvis i Sokndal hvor området er perfekt for slike aktiviteter. Ingen begrensninger i forhold til støy og brukstid. Stor politisk støtte i lokalmiljøet og en positiv fylkesmann er viktige momenter for plasseringen av banene.

 

I de leste rene motorsportgrenene er det tradisjonelt voksne utøvere som er mobile.

 

 

 

Time:

 

Motorakademiet planlegger å legge anleggene for trafikksikkerhet, glattkjøring, rekruttering og aktiviteter rettet mot barn og unge og nærings aktiviteter ved anlegget i Time.

 

Disse aktivitetene er mye mer avhengig av en befolknings nær beliggenhet for å bli drivverdige i det omfanget som er ønskelig.

 

Fellesfunksjonene som f.eks. felles administrasjon med ansvar for aktivitetskalendere, generell markedsføring, kontakt med myndigheter, økonomi osv. vil bli lagt til Time.

 

 

 

 

 

Fremdrift

 

Motorakademiet planlegger en utbygging med følgende planlagte faseutbygginger:

 

 

 

■Utbyggingsfase 1 Sokndal Byggestart våren 2011

■Utbyggingsfase 2 Sokndal Byggestart august 2012

■Utbyggingsfase 3 Time Byggestart januar 2013

 

 

■Kostnader

 

 

Det forventes en total kostnadsramme for hele prosjektet i størrelsen 384,5mnok. Denne fordeler seg på følgende måte:

 

 

 

Fase 1 Sokndal 50 millioner kroner.

 

Fase 2 Sokndal 18 millioner kroner

 

Fase 3 Time 317 millioner kroner

 

 

 

Konklusjon

 

Ved å organisere aktivitetene slik som beskrevet, vil Motorakademiet kunne tilby en livslang læring for innbyggerne i Rogaland gjennom trafikksikkerhetsopplæring og rekruttering av barn og unge til motorsporten i Time.

 

Videre vil Motorakademiet kunne tilby de aktive voksne motorsportutøverne et veldig bra motorsportanlegg i Sokndal.

 

Vi mener at Motorakademiet ved en slik organisering på 2 lokasjoner vil dekke alle behov og ønsker på en tilnærmet optimal måte.

 

 

 

Fra nå av skal organisasjonen “Motorakademiet” oppleves som en organisasjon som representerer begge de planlagte motoranleggene i Time og Sokndal.

 

 

 

Kontaktpersoner:

 

 

 

Olav Underhaug 900 52 550

 

 

 

Anders Stene 916 48 888

 

 

 

Oddbjørn Austad 992 02 360

 

.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider



VACN 2018- Powered by Invision Community

Bli medlem
×

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å kunne vise siden slik vi har utviklet den.
Godtar du ikke dette, må du avslutte bruken og forlate vårt nettsted, ellers vil VACN anta du aksepterer dette.