2003 VW Golf, treg gearoverføring

Anbefalte innlegg

Prøver ett lite spørsmål igjen,,,har en kompis med en 2003 Golf 1,6 som har blitt veldig treg å få i gear ,gjelder alle. Har litt erfaring med Golf II og III , da har det vært enten plastkule under gearstang som har blitt slitt, fett gått ut , eller stang på gearkasse overføring i motorrrom... Vet han har prøvd å smøre med silikon ,gearkule og overføringer  , men det holder bare en kort stund , så treg igjen. Bilen har gått rundt 160 t  Tips om annet , eller kan Golf IV samme problem som II og III.....

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er ikke ukjent på 1.4 og 1.6, de har lignende overføring som Golf 2/3 med 020 girkasse (stag og kuler), mens de større motorene har girkasser med vaieroverføring.


Bør demontere og sjekke tilstand på overføringene. Hvis alt ser OK ut; rengjøre godt og bruke fett istedenfor silikon, da holder det lenger før det tørker ut.


Ellers finnes det masse rep.sett til disse, må evt bare finne ut hvilke deler som er slitt ut/skadet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis jeg ikke husker feil så fikk 1,6 også wire overføring etter 2000, da er det vanlig at glideren på skiftetårnet tørker ut og stivner av. 

 

Kobler du av wirene fra skiftetårnet så skal disse gli lett uten motstand, så ser du hvor problemet ligger. 

Er det sync ringene så kan det hjelpe å bytte girkasse olje, denne blir merkbart dårlig i kald tempereratur når den er gammel. 
 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er stag overføringer med kule i underkant på gearstang , ikke wire på denne.... ala samme type som på Golf II-III...får nok få han til å prøve tips fra forrige innlegg..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider



VACN 2018- Powered by Invision Community

Bli medlem
×

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å kunne vise siden slik vi har utviklet den.
Godtar du ikke dette, må du avslutte bruken og forlate vårt nettsted, ellers vil VACN anta du aksepterer dette.